Generatieclub Feijenoord

52
Actieve ouderen
4000
Bereikte buurtbewoners
45
Clubacties

Generatieclub Feijenoord bestaat uit de oudste generatie van het gebied Feijenoord in Rotterdam-Zuid. Iedereen boven de 65 jaar is welkom. De club is divers en wordt vertegenwoordigd door verschillende leeftijden en culturen. De mensen die meedoen worden uitgedaagd om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken, in te zetten en te ontwikkelen. Stadstrainers ondersteunt de leden met het zetten van nieuwe stappen en het aangaan van uitdagingen, en faciliteert (collectieve) ideeën met middelen en voorzieningen.  

Generatieclub Feijenoord kent een strategische aanpak, maar geen vast programma. Dat wordt namelijk mede bepaald door de leden.  

Grote Clubactie 2023: De Generatieparade

De Generatieparade is een weekend met expositie en theater van 25 ouderen van Generatieclub Feijenoord over hun leven in beweging. Afgelopen maanden hebben zij gewerkt vanuit het thema 'stilstand en beweging' en vertellen hun persoonlijke verhaal via een eigen gekozen kunstvorm. Gedurende het weekend zijn er opgenomen verhalen te beluisteren, beeldende kunstwerken, theater en dans. Ook worden de makers uitgenodigd om over hun werk en het maakproces te vertellen.

De Generatieparade vindt plaats in 't Klooster, Afrikaanderplein 7 te Rotterdam op:

7 juli van 14.00 - 16.00 uur

8 juli van 13.00 - 17.00 uur

9 juli van 13.00 - 17.00 uur

Aanpak

De vijf belangrijkste onderdelen van de aanpak van Generatieclub Feijenoord:

1.
Rollenkaart
2.
GeneratiePost
3.
Algemene clubactie
4.
Jaarlijkse grote clubactie
5.
Kleine clubacties

Partners