Generatieclub Feijenoord

52
Actieve ouderen
4000
Bereikte buurtbewoners
45
Clubacties

Generatieclub Feijenoord bestaat uit de oudste generatie van het gebied Feijenoord in Rotterdam-Zuid. Iedereen boven de 65 jaar is welkom. De club is divers en wordt vertegenwoordigd door verschillende leeftijden en culturen. De mensen die meedoen worden uitgedaagd om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken, in te zetten en te ontwikkelen. Stadstrainers ondersteunt de leden met het zetten van nieuwe stappen en het aangaan van uitdagingen, en faciliteert (collectieve) ideeën met middelen en voorzieningen.  

Generatieclub Feijenoord kent een strategische aanpak, maar geen vast programma. Dat wordt namelijk mede bepaald door de leden.  

In 2022 werken we o.a. met deze groep aan voorstelling De Veranderende Stad. De leden kunnen via verschillende werkvormen hun verhaal ten tonele brengen: spel, film, muziek, decor en kostuum. De voorstelling gaat eind juni 2022 in première.

Voorbeelden kleine clubacties 2021

  1. Verhalenmiddag - leden van de club vertellen een verhaal over hun vroegere werk, hobby of interesse. Ondersteund door beeld wordt hun verhaal voorgedragen aan andere clubleden.
  1. Natuurmiddag - samen trekken de leden erop uit, bijvoorbeeld naar Brienenoordeiland of de Trompenburg tuinen. Een lid van de club deelt zijn uitgebreide plantenkennis met de anderen.
  1. Talentenkaravaan – een dag voor 55-plusser waarop zij hun talenten kunnen (her)ontdekken met het talent van ouderen van de Generatieclub als voorbeeld.

Aanpak

De vijf belangrijkste onderdelen van de aanpak van Generatieclub Feijenoord:

1.
Rollenkaart
2.
GeneratiePost
3.
Algemene clubactie
4.
Jaarlijkse grote clubactie
5.
Kleine clubacties

Partners