Ouderenwijktour

Opdrachtgever:

Gemeente Rotterdam

Samenwerkingspartner(s):

De Agnesschool, Sterrenschool de Globetrotter

Projectbegeleiders

Stadstrainers Julia Teekens & Rik Moonen

Tijdens de ''Ons Rotterdam - Jong & Oud in...'' projecten in de wijk Feijenoord en in de Afrikaanderwijk hebben twintig basisschoolleerlingen en twintig ouderen elkaar leren kennen door in duo's op stap te gaan in hun eigen wijk. Jong & Oud kijken samen naar de wijk, wat zijn de verschillen en wat zijn juist de overeenkomsten? De duo's stellen hun gezamenlijke verhaal op in de vorm van een boekje.

De kinderen hebben zelf voorgesteld dat zij het leuk vinden dat 'hun ouderen' gezamenlijk een rondleiding maken over de wijk. Uit dit voorstel zijn twee 'Ouderenwijktours' ontstaan in beide wijken. De oud-deelnemers gaan met elkaar in gesprek over de wijk en kiezen allemaal een punt uit waar zij iets persoonlijks vertellen over bijvoorbeeld de geschiedenis, een leuke gebeurtenis, een cultureel verhaal of een werk/hobby gerelateerd verhaal.

Werkvorm:

Diversen

Naast een aantal vaste werkvorvormen die we op diverse plekken inzetten doen we ook veel op maat, vaak eenmalige projecten of workshops, workshopseries of praktijkmiddagen. Deze ontwerpen we op maat op basis van een vraag van de organisatie, of om zorg- en welzijnsproffesionals kennis te laten maken onze manier van werken.