Ons Rotterdam - Jong en Oud in Feijenoord 2018

Opdrachtgever:

Stichting Humanitas & de Agnesschool

Samenwerkingspartner(s):

Stichting Humanitas & de Agnesschool, Wijkverpleegkundige Feijenoord, Humanitas de Steenplaat en het Wijkleerbedrijf

Projectbegeleiders

Stadstrainers Julia Teekens en Rik Moonen

Een groepsactiviteit voor oudere bewoners (65+) en kinderen uit Feijenoord. De Stadstrainers koppelen jong en oud 1 op 1 aan elkaar. Eerst maken ze een persoonlijk fotoverslag van hun dagelijks leven in relatie tot de wijk. Vervolgens gaan zij in groepjes de wijk in, met ouders (van de kinderen) als begeleiding. De kinderen laten zien waar zij graag spelen en hoe en waar zij opgroeien, de ouderen delen hun kennis over de geschiedenis van de wijk en vertellen over hun vroegere beroep. De duo's maken een team-foto op een plek in de wijk die voor hen samen belangrijk is. 

In 5 bijeenkomsten werken we toe naar een presentatie voor kinderen van de school, ouders en buurtbewoners. Tijdens deze presentatie doen de deelnemers hun verhaal in de samenwerkende koppels: hoe zij de ander hebben leren kennen, wat hun gezamenlijke kijk is op de wijk en wat zij van elkaar hebben geleerd. De andere kinderen van de school krijgen na afloop de opdracht om te stemmen op het duo met het mooiste resultaat. 

Door samen te kijken naar hun dagelijks leven en de wijk waarin zij samen leven, leren jong en oud in Feijenoord elkaar kennen en steken ze veel van elkaar op.

Het was leuk, je leert veel over de wijk.

Deelnemer Khalid

Mijn maatje was stil op het begin, maar werd steeds gezelliger!

Deelnemer Willem

Leuke uitdaging met de kinderen de wijk in en daar te lopen. Mayra en Halil zijn de toekomst!

Deelnemer Koos

Werkvorm:

Mijn Verhaal - Jong en Oud in …

gaat in op het verhaal van kinderen en ouderen uit dezelfde wijk. 1 op 1 delen oud en jong doormiddel van polaroidfoto’s en korte verhalen met elkaar wat ze belangrijk vinden in hun dagelijks leven, vervolgens gaan de koppels op pad om samen te kijken naar hun buurt, in het traject leren jong en oud elkaar kennen en krijgen ze een andere kijk op hun woonomgeving. Het gezamenlijke verhaal wat ontstaat wordt tijdens een feestelijke presentatie gedeeld de buurt.