Hartverwarmend - Meivakantie basisscholen

Opdrachtgever:

Dagprogrammering

Samenwerkingspartner(s):

De Generatieclub, Sterrenschool de globetrotter, Coalitiepartner Dagprogrammering, Stichting Humanitas & Veerle Kop - Moonen (illustraties)

Projectbegeleiders

Rik Moonen & Julia Teekens

Omdat ons lesprogramma vanwege de corona-crisis stilligt heeft de Sterrenschool Stadstrainers gevraagd om een thuisopdracht te maken voor de meivakantie. Stadstrainers. Hieronder de opdrachten per leeftijdsgroep, klik op de link om naar de pdf te gaan!

Groep 3/4: https://docdro.id/g7MGvo4

Groep 5/6: https://docdro.id/IwFyHhW

Groep 7/8: https://docdro.id/qNFLFXm

Introductietekst voor de kinderen:

Door het Coronavirus is het leven voor iedereen anders geworden. Jij kon een tijdje niet naar school toe, we moeten allemaal niet te dichtbij bij elkaar staan en we kunnen elkaar ook eventjes geen hand geven. Ook de mensen die bij jou in de buurt wonen hebben last van deze nieuwe regels. Zeker oudere mensen zijn nu heel kwetsbaar en lopen meer kans om ziek te worden van het virus. Grote kans dat jij ook eventjes niet bij opa of oma op bezoek mag. Veel ouderen komen niet of weinig meer buiten en mogen ook geen bezoek krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat ouderen zich best alleen voelen nu.


Het is voor iedereen een gekke tijd maar er gebeuren ook mooie dingen! Mensen kijken meer naar elkaar om en veel mensen zorgen er op kleine manieren voor om bijvoorbeeld ouderen nog wel blij te kunnen maken. Bijvoorbeeld door het sturen van een kaartje, een tekening, videobellen of het bezorgen van een bosje bloemen. Met deze opdracht willen we jou vragen om ook iets te maken voor een oudere bewoner uit jouw wijk. Hiermee maak je een oudere blij en hebben ze het gevoel dat je aan ze denkt. Je gaat dus een persoonlijk berichtje maken voor een oudere, en wie weet krijg je wat terug van de oudere die jouw berichtje krijgt!

Werkvorm:

Diversen

Naast een aantal vaste werkvorvormen die we op diverse plekken inzetten doen we ook veel op maat, vaak eenmalige projecten of workshops, workshopseries of praktijkmiddagen. Deze ontwerpen we op maat op basis van een vraag van de organisatie, of om zorg- en welzijnsproffesionals kennis te laten maken onze manier van werken.